Колку и да мислите дека има само една добра маркетинг приказна зад пурите, пурите се секако кул. Не е ни чудо што многу познати личности како Брус Вилис, Морган Фримен, Џек Николсон и Ал Пачино често може да се видат со добра пура.
Купување пури
Купувањето пури не треба да се брза. Оние кои ќе ги видите во првата продавница обично не се со висок квалитет, па затоа ви предлагаме да отидете и да купите пури од специјализирана продавница. Пурите треба да се чуваат на одредена температура и влажност со цел нивниот квалитет да остане непроменет. Постојат специјални кутии или навлажнувачи кои се достапни само во специјализирана продавница за пури. Покрај купувањето квалитетни пури, можете да добиете и добар совет во специјализирана продавница.
Сечење на пурата
Прво, инвестирајте во добар секач. Ако не е доволно добар за сечење, може да ја уништи пурата. Ако ја исечете премалку, нема да можете да добиете добар чад, а ако ја пресечете премногу, може да се распадне. Во продолжение ви предлагаме два вида секачи од брендот Xikar.
Еве неколку предложени секачи:
Како да ја запалите?
И тука опремата е многу, многу важна. Во никој случај не треба да запалите пура со запалка, бидејќи тоа ќе го промени нејзиниот вкус. Најдобро е да користите висококвалитетни запалки од познати брендови. Ако мислите дека пурата гори додека ви е во уста, се лажете. Најдобро е да ја запалите додека е во вашите раце и ќе можете добро да видите кога е доволно запалено.
Еве неколку предложени запалки: